OVER ONS

OVER NU-DESIGN

Maak kennis met de Nu-Design familie

Na de opleiding tot timmerman gaat Nico Pieck in 1999 aan het werk bij iconische meubelfabrikant Leolux. Binnen dit bedrijf ontdekt Nico zijn passie voor design en wordt hij klaargestoomd tot professioneel meubelstoffeerder. Vol ijver brengt Nico duizenden uren door in de werkplaats van Leolux. Dag in dag uit leert hij bij, verfijnt hij zijn techniek en geniet hij keer op keer wanneer een meubel naar huis mag met een gelukkige, nieuwe eigenaar. In deze periode groeit langzaam de droom om ooit een eigen bedrijf te starten.

Ruim een decennium later, in 2010, is het zover en opent Nico zijn eigen atelier in de creatieve Venlose wijk Q4. Hartje Venlo blijkt al snel te klein dus verhuist het atelier in 2015 naar de voormalige Wagenmakerij in Blerick, een van de grootste industriële rijksmonumenten van Nederland. Vanaf 2015 wordt Nico’s partner, Thierry Perlot, ook onderdeel van het bedrijf. Nico leert haar de fijne kneepjes van het vak en ze draait steeds meer mee in het bedrijf. In 2017 opent Nu-Design haar tweede locatie; een showroom in monumentaal pand Den Gouden Berg aan de Sint Martinusstraat in Tegelen. In 2018 wordt de Nu-Design familie uitgebreid met Khloé, die de voorliefde voor eigentijds design op dit moment met de paplepel krijgt ingegoten. In 2019 worden Thierry en Nico officieel zakelijk partners en gaat Nu-Design verder als VOF.

In 2020 bestaat Nu-Design maar liefst 10 jaar en wordt de familie uitgebreid met een zoon, Yves. De droom van Thierry en Nico om het hele bedrijf onder één dak te huisvesten maar dan wel in een bijzonder pand kwam in 2021 uit. Ze verhuisden naar de oude timmerwerkplaats in het kloosterdorp Steyl waarbij alles op zijn plek viel. Deze locatie ademt de juiste sfeer maar heeft ook de mogelijkheid om te groeien. In 2021 wordt de Nu-design familie wederom uitgebreid maar nu met twee enthousiaste en vakbekwame personeelsleden namelijk Andreas en Peter. Met meer dan twintig jaar ervaring op zak en nog vele jaren in het vooruitzicht, werkt de Nu-Design familie met veel zorg en aandacht aan de pareltjes uit uw interieur.

TIJDLIJN

1992
OPLEIDING TOT TIMMERMAN/HOUTBEWERKER LTS

Venlo

1996
OPLEIDING BOUWKUNDE MTS

Venlo

1998
START BIJ LEOLUX

Venlo

1999
OPLEIDING MEUBELSTOFFEERDER ROC

Eindhoven

2010
START VAN NU-DESIGN IN Q4

Venlo

2011
12,5 JARIG JUBILEUM BIJ LEOLUX

Venlo

2015
OPENING ATELIER IN WAGENMAKERIJ

Blerick

2015
THIERRY WORDT ONDERDEEL VAN DE NU-DESIGN FAMILIE
2017
OPENING SHOWROOM IN DEN GOUDEN BERG

Tegelen

2018
KHLOÉ WORDT HET JONGSTE LID VAN DE NU-DESIGN FAMILIE
2019
NICO TWINTIG JAAR IN HET VAK, THIERRY ZAKELIJK PARTNER EN UITBREIDING VAN WERKRUIMTE MET PAND AAN HOEKSTRAAT

Tegelen

2020
TIEN JAAR NU-DESIGN
2020
YVES GEBOREN
2021
NU-DESIGN VERHUISD NAAR DE OUDE TIMMERWERKPLAATS PATERS

KLOOSTERDORP STEYL

2021
TEAMUITBREIDING ANDREAS & PETER

VIDEO

CONTACT

Afspraak maken?

Staat er ergens een prachtig meubel te wachten op een make-over? Advies nodig bij de inrichting van uw nieuwe woning? Op zoek naar een specifiek meubelstuk of een andere vraag over de producten en diensten van Nu-Design? Neem contact met ons op voor een afspraak. Wij helpen u graag verder!

(tegen spam)